Om

"Travel light,

eat light,

spread the light,

be the light"

-Yogi Bhajan

Om Eva

Jag är certifierad level 1 lärare i Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan sedan 2015 och medlem i SKY (Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund). I december 2016 utbildade jag mig i medicinsk yoga.

 

Mina egna erfarenheter av yogan är: en starkare kropp, tidigare ryggproblem har upphört, ett lugnare sinne med mindre stress, sover bättre på natten och är mer vaken på dagen.

 

Förutom att vara yogalärare jobbar jag som biolog/forskare på Hushållningssällskapet.

Om Kundaliniyoga

Alla kan göra Kundaliniyoga!! Det är en yogaform där vi stärker kropp och sinne med fysiska övningar och stillar sinnet med meditationer. Övningarna kan enkelt anpassas efter utövarens förmåga!

 

Det var Yogi Bhajan som förde kunskapen om Kundaliniyoga från Indien till Västvärlden under slutet av 1960-talet. Han har vidareförmedlat ca 8 000 olika kriyor och meditationer.

 

Avslappning är en viktig det av yogan då vi tillgodogör oss effekterna av yogaövningarna. Passen avslutas alltid med en längre vila på 7-12 minuter, antingen till musik eller till ljudet av gongar.

 

Om Medicinsk yoga

Medicinsk yoga är en lugn och mjuk yoga med övningar som kommer från Kundaliniyogan. Alla pass innehåller andningsövninar och meditationer som är effektiva mot stress.

 

Om Gongbad

Under gongbadet ligger man i en bekäm ställning och låter gongarnas vibrationer ta bort blockeringar i kropp och sinne. Gongarna ska ha en helande kraft och hjälper oss att slappna av.